Vervlochten Kern Paardencoaching

Coaching met de kracht van paarden

Simba

 

Deze topper is mijn collega, mijn steun, mijn maatje. Een fijner coachpaard kan ik me niet voorstellen. Simba weet precies aan te sluiten op de klant, weet deze te ondersteunen en te helpen. En hij helpt mij door te laten zien wat een klant nodig heeft, waardoor ik de juiste vragen kan stellen om de klant verder op weg te helpen.
Simba heeft heel wat jaartjes op Manege de Groote Wielen gestaan, waar ik zelf ook rij. Toen ik hem begon te rijden, in de zomer van 2011, was er voor mij nog geen land met hem te bezeilen. Na iedere les kwam ik er met pijnlijke schouders en verzuurde armspieren vanaf, omdat hij alleen maar aan het rennen was geweest. Ik besefte me na een tijd vechten, dat ik het misschien anders aan zou moeten pakken dan gebruikelijk is. Ik begon hem voor mijn lessen te longeren, en werkte dit langzaam uit naar join ups en natural horsemanship (voor wie dit niet kennen, dit zijn manieren van werken met het paard vanaf de grond). Langzaamaan begon er een begrip tussen mij en Simba te ontstaan. Ik begon te snappen hoe hij in elkaar zat en wat hij van mij nodig had, en hij begon mijn menselijke lichaamstaal te lezen en te begrijpen. Het waren kleine stapjes vooruit, maar heel veel kleine stapjes bij elkaar maken reuzensprongen! Hij probeerde steeds beter mee te gaan denken, en ik leerde zijn mening te respecteren en ├ęcht samen te gaan werken. Uiteindelijk kon ik hem zonder zadel en zonder bit rijden, maar het belangrijkste, er ontstond een band van diep vertrouwen.
In mei 2018 kwam de vraag van de manege-eigenaar of ik Simba wilde kopen. Voor mij een droom die uitkwam! Simba is nu helemaal mijn (coach)paard, en samen kunnen wij heel veel mensen helpen!

Simba is een ontzettende lieverd. Niet voor niks staat hij op stal bekend als de Grote Vriendelijke Reus! Zijn zachtaardige karakter zorgt er voor dat mensen zich bij hem op hun gemak voelen en zich makkelijk open durven stellen. In coaching-sessies is hij super duidelijk. Wanneer hij je iets wilt vertellen, zal hij niet rusten voordat je het begrepen hebt. Een heerlijk paard om mee te coachen!