Vervlochten Kern Paardencoaching

Coaching met de kracht van paarden

Waarom Paarden?

Paarden zijn van nature vluchtdieren die leven in een kudde. Om te overleven moeten zij zo sterk mogelijk zijn, en zich constant bewust zijn van de omgeving en mogelijk gevaar. Een paard scant daarvoor niet alleen de omgeving, maar ook de andere leden van de kudde, zodat een kudde als geheel zo sterk mogelijk staat. Als één van de kuddeleden niet fit is, zorgt dat er voor dat de hele kudde minder sterk is. De andere paarden zullen dan proberen dit paard te helpen en bescherming te bieden.

Het mooie aan paarden is dat het voor hen niet uitmaakt of je een paard of een mens bent. Zodra je in contact komt met een paard, ben je gelijk lid van zijn kudde. En zal een paard jou dus ook helpen zo sterk mogelijk te zijn!

In het coachen met paarden maken we gebruik van deze mooie eigenschap van het paard. Voor een paard kun je niks verstoppen. Hij merkt alles op, en zal hier op reageren. Dus zit jij ergens mee, loop je vast of heb je last van spanning, dan zal het paard dit registreren. Hij zal proberen jou te beschermen of uit te dagen, of juist spanning af laten vloeien. Deze gedragingen kan ik aflezen en naar jou terugkoppelen, waardoor heel snel zaken helder worden. Een paard weet in heel weinig tijd precies tot de kern te komen!